WiFi koopadvies

Als je hebt besloten te investeren in je internetverbinding dan is het verstandig in kaart te brengen welke netwerkoplossing bij jouw wensen aansluit. Ben je een fanatieke internetgebruiker die veel streamt of game.Of juist een eenvoudige gebruiker die het het internet meer zakelijk gebruikt. Op deze pagina vindt je ons advies voor het verbeteren van je draadloze internetverbinding. Klik hier voor ons bedraad netwerk  koopadvies 

  • Modem of Router

Een router koop je als langetermijn inverstering en is de basis van jouw internetverbinding. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van een router goed na te kijken of het model dat je uitzoekt wel bij je past. 

Wat is het verschil tussen een router en een modem?  

Een modem is een netwerkapparaat dat je in de meeste gevalle op bruikleen krijgt toegestuurd vanuit je provider. Het modem vertaalt het inkomende signaal vanuit het centrale aansluitpunt in de straat naar een werkend internet signaal in huis. Het modem vertelt de centrale wie je bent, welke diensten je bij de provider afneemt en of de verbinding mag plaatsvinden.  

Een WiFi modem kan ook worden gebruikt als route maar dit adviseren wij niet. De meeste modems zijn eenvoudig apparaten en beschikken niet over functies die je wel van een degelijke router kan verwachten.

Wanneer gebruik je een router?

Een router schaf je niet aan als vervanger van het modem maar al uitbreiding of verbetering van je internetverbinding. Een router werkt het best in een enkel vloers situatie. In sommige gevallen is een router sterk genoeg om nog een 2e etage te voorzien van WiFi. Dit signaal is dan meestal wel instabiel en zwak.  Woon je in een woning met meerdere etages? Een multiroom WiFi apparaat past dan meer bij jouw situatie.

  • WiFi repeaters en Powerline adapters

Netwerkproducten worden steeds toegankelijker en eenvoudiger te installeren. Bij eenvoud komt ook helaas het gevaar dat een product voor de verkeerde toepassing wordt aangeschaf. WiFi repeaters en Powerline adapters zijn vaak voordelige korte termijn oplossingen voor je netwerkproblemen.

Wat is het verschil tussen een repeater en een powerline adapter?  

Beide producten doen hetzelfde maar op een andere manier. Een WiFi repeater verbindt zich met het bestaande WiFi netwerk in huis. Na dat de repeater is verbonden met je WiFi netwerk zendt de repeater een nieuw signaal uit onder zijn eigen naam.  Een Powerline adapter komt standaard in een set van 2 kastjes. kastje 1 sluit je doormiddels van een netwerkkabel aan op je modem of router. Dit kasje steek je daarna in het stopcontact. Kastje 2 steek je in het stopcontact op een andere plek in je woning waar er minder of geen internet signaal wordt ontvangen. Het internetsignaal wordt door de kopere leidingen en aardkabels van de woning verspreid. 

Wanneer gebruik je een repeater of Powerline adapter?

je gebruikt deze eenvoudige hulpmiddelen eigenlijk alleen wanneer je op dezelfde etage van een woning onvoldoende signaalsterkte ervaart. Beide apparaten zijn niet geschikt om meer dan 1 etage af te leggen. Ook is het signaal van deze kastjes vaak niet stabiel en halveren ze de snelheid van je internetverbinding.  Wij adviseren deze kastjes zo veel mogelijk te vermijden.  Woon je in een woning met meerdere etages? Een multiroom WiFi apparaat past dan meer bij jouw situatie.

  • Multiroom WiFi (Mesh systemen)

Als je online zoekt naar een router dan is het bijna zeker dat je de term mesh of multiroom WiFi als een voorbij hebt zien komen. Dit zijn systemen geschikt voor meerdere stages. Heb je een groot gezin met veel apparaten, dan is een Multiroom WiFi apparaat voor jou situatie de juist keuzen

Wat is een Multiroom Wifi apparaat

Het concept en de uitvoering van Multiroom WiFi bestaat al jaren. Deze techniek wordt in de zakelijke sector ook wel Accespoints genoemd. Een Multiroom WiFi apparaat komt meestal in een set van 2 of 3. Een van deze kastjes sluit je met een netwerkkabel aan op je modem of router. Na een eenvoudige installatie via een app kan je de andere kastjes draadloos verbinden met het eerste kastje. Alle kastjes samen vormen een schakel en zenden 1 WiFi signaal uit. Door de gehele woning is er één groot netwerk waarmee je apparaten mee kunnen verbinden. 

Wanneer gebruik je een Multiroom WiFi apparaat?

Wanneer je woning bestaat uit 1 of meerdere stages is het geadviseerd om voor een Multiroom WiFi oplossing te kiezen. begane grond, 1e etage en zolder? Koop een set met 3 kastjes om door de gehele woning probleemloos te internetten. De meeste Multiroom WiFi apparaten starten met een dekkingsgebied van 300m2

Shopping Basket